Wie vertrouwd is met mijn werk, weet dat elk hologram invloed heeft op een specifiek deel van ons onderbewustzijn. Ik noem ze codes, omdat ze je helpen om verborgen kennis in jezelf te ontcijferen. Iedere code bevat informatie in de vorm van een frequentie, oftewel: een energietrilling die met ons gevoel resoneert. In mijn columns beschrijf ik mijn ervaringen die gepaard gaan bij het ontvangen van deze frequenties. Met regelmaat behandel ik degene die op dat moment het sterkst aanwezig is en geef ik mijn mening over onze ontwikkeling binnen dit thema.

 

Janosh

Daadkracht

Daadkracht. Dat is waar 't voor mij de afgelopen weken om draaide. Keer op keer kwam ik in herkenbare situaties terecht waarin ik met mijn rug tegen de muur werd gezet. Zo heb ik gemerkt dat de tijd van overwegen en analyseren definitief voorbij is, want het enige dat nog telt, is of je in staat bent om je verantwoordelijkheid op te pakken en te doen wat gedaan moet worden. Ik ben eerlijk als ik zeg dat 't me soms zwaar viel en dat ik voor de 'goede vrede' ook regelmatig mijn woorden heb ingeslikt of ben gevlucht. Toch wist ik elke keer waar de schoen wrong en wat de juiste oplossing was, maar zie maar eens de moed te verzamelen om het uit te spreken, wetende dat je iemand kunt kwetsen als je écht zegt wat er gezegd moet worden. Het was niet altijd makkelijk, dat geef ik toe, maar als ik erop terugkijk heb ik ook genoten van de uitdagingen die op me afkwamen.

Een vreemde gewaarwording

Vorig jaar was een bijzonder jaar, ik denk wel voor iedereen die er bewust bij stil heeft gestaan. Voor mij persoonlijk was het magisch, maar op emotioneel vlak niet altijd makkelijk. Toen ik doorkreeg dat ik meer moest gaan vertrouwen op mijn intuïtie in plaats van mijn logische verstand, werd het groeiproces gecompliceerder. Ik kreeg vaker twijfels ook bij het nemen van kleine beslissingen. Vaak heb ik tegen mensen gezegd: "Tussen weten en voelen zit een verschil." Ik durf wel te zeggen dat daarmee ons hele proces in 2012 is samen te vatten, want het was aan ons om te ontdekken welk verschil er bestaat tussen voelen en weten.

Nu zijn we in 2013 en pik ik een hele nieuwe energie op. Voelen en weten is lang niet zo interessant meer als voorheen. Ik merk bijvoorbeeld de laatste tijd dat als mensen kwetsbaar hun inzichten en emoties delen, er vrij weinig verandert nadat ze dat gedaan hebben. Ook zelf ervaar ik dat praten niet veel meer oplost. Ik moet zelfs oppassen dat ik niet begin te zemelen en processen onnodig oprek. Praten alleen is kennelijk de oplossing niet meer. Het geeft je inzicht in waar je staat en de gelegenheid om even de emmer te legen, maar dat is het wel zo'n beetje. Ik vind dat een vreemde gewaarwording, te weten dat ik vorig jaar veel moeite heb gedaan om te leren mijn hart te laten spreken. Elke keer dat ik dat deed, gaf dat mij een gevoel van overwinning. Hoe prachtig was het niet om volledig kwetsbaar te durven zijn? Dan voelde ik me bevrijd en opgetild. In mijn groeiproces zat de vaart er weer in, maar de laatste weken van 2012 kwamen deze gelukzalige momenten weinig voor en waren ze bovendien minder sterk. Herkenbare scenario's keerden terug en ik moest er weer opnieuw doorheen. Angst, afwijzing, twijfel, frustratie – dezelfde emoties, dezelfde ervaringen. In gesprek met anderen kwam ik ook steeds met dezelfde conclusies en ik begon het langzamerhand zat te worden. Waarom veranderde er niks? Waarom kwam ik steeds weer in conflict met mezelf? Ik ken het nu allemaal wel, dus wat valt er nog uit te werken?

Alles voor de 'goede vrede'?

Gelukkig kreeg ik weer een zetje toen ik de code Daadkracht maakte. Toen ik ermee klaar was, voelde ik gepaste trots – het is er weer eentje die buiten de kaders valt – maar ik wist ook meteen dat mij nog iets stond te wachten, alsof de energie van dit moment ervoor zou zorgen dat ik enkele confrontaties aan zou moeten gaan. Ook om me heen ving ik geluiden op van mensen die plotseling in de problemen kwamen of het gevoel kregen dat ze werden tegengewerkt. Het werd me duidelijk dat er iets was opgestart, een golf van nieuwe ervaringen die ons weer een stapje dichterbij onszelf zal brengen.

Niet veel later kreeg ik mijn gevoel bevestigd. Verschillende mensen begonnen mij tegen te werken en sommigen gingen zó ver, dat ik gedwongen werd om van me af te bijten. Ik ben totaal niet de persoon die hard voor zijn omgeving is, maar een paar keer moest ik behoorlijk van leer trekken om te voorkomen dat ik onderuit zou gaan. Dit was mijn grootste test in daadkracht. Ik voel al een tijdje dat bepaalde mensen mij het werk bemoeilijken en elke keer als ik de kans had om ze de waarheid te zeggen, liet ik het liggen, zoals gezegd voor de 'goede vrede'. Maar er is een punt waarop je niet anders kan dan jouw waarheid te laten gelden, hoe vervelend dat ook is. Dan moet je gaan staan waar je voor staat. Soms moet je vanuit liefde iemand afwijzen of teleurstellen, zodat voor beiden het proces door kan gaan. Het doet pijn om dat te moeten besluiten, maar als je weet en voelt dat het niet anders kan, is de actie nog het enige dat rest.

Aan de andere kant waren er ook momenten waarop ik daadkracht wilde tonen terwijl het niet nodig was. Dat was dan ter compensatie van de momenten waarop ik het eigenlijk had laten liggen. Ook daar moet je voor waken, want het kan vervelende uitkomsten hebben. Het woord kan je verleiden om drastische keuzes te willen maken, maar weet: daadkracht zit 'm in de kleine dingen. Het is de juiste stapjes zetten om te blijven groeien. De dingen doen die je al te lang hebt laten liggen. Afmaken waar je aan begonnen bent en doen wat je hebt beloofd. Het is gehoor geven aan jouw verlangens en zeggen wat er op je hart ligt.

Het is zijn wie jij werkelijk bent… zonder het je af te vragen.

Janosh - Daadkracht

 

Tweestrijd is niet meer nodig

In aanloop naar deze column ontving ik zeer interessante informatie over de nieuwe cyclus, die eind vorig jaar is begonnen. Momenteel zitten we middenin een overgangsproces. Wat achter ons ligt, zijn ervaringen die te maken hebben met dualiteit. We herkennen het aan het feit dat wij gewend zijn om in elke situatie een keuze te hebben. Hebben we die niet, dan raken we al snel in verwarring. Alles heeft een keerzijde en de totale combinatie schept het evenwicht dat wij nodig hebben om de realiteit te kunnen bevatten. Anders gezegd: elke pool moet een tegenpool hebben. Mijn gids Saïe vertelde me hierover het volgende:

"Het energetische veld van dualiteit rondom de Aarde is aan het veranderen. Het is aan een ieder om zich voor te bereiden op de nieuwe frequenties die jullie naar liefde en harmonie zullen brengen. Dualiteit was nodig opdat jullie jezelf via verschillende ervaringen zouden leren kennen. Het heeft jullie de mogelijkheid geboden om de menselijke ervaringen op waarde te schatten. Het probleem is echter dat velen zich niet van deze energie kunnen losmaken. Zij hebben onbewust de overtuiging dat zij moeten lijden om te kunnen groeien, maar in de nieuwe tijd is dat niet meer zo. Tweestrijd is niet meer nodig, want langzaam overstijgen jullie de dualiteit. Balans was jullie basis en de verkenning van de uitersten jullie uitdaging. Nu is het tijd om definitief kleur te bekennen en te bepalen of jij je wenst te verbinden met angst of liefde."

Dualiteit is wat wij moeten overstijgen om onze dromen waar te maken. Dat is niet eenvoudig, want wij zijn nu eenmaal 'geprogrammeerd' om tegenpolen met elkaar te verbinden. Als we winnen, moeten we aan de andere kant ook verliezen. Laat jij nou de eerste zijn die het tegendeel bewijst! Durf anders te zijn, anders te denken en zeg tegen jezelf dat jouw tijd van lijden voorbij is. Kies alleen nog voor geluk, liefde en harmonie en geef om je medemens. Drama is niets meer of minder dan een programma dat je kunt overschrijven. Jij moet alleen besluiten wanneer je dat doet. Waarom niet nu?

Niet zeuren, maar doen!

Ik ben er zeker van: daadkracht is onze nieuwe uitdaging. In deze column heb ik het woord wel zes keer gebruikt en het valt nog dagelijks uit mijn mond, maar om eerlijk te zijn heb ik ondervonden dat ware daadkracht geen uitleg vereist. In deze nieuwe tijd gaat het er niet meer om dat we nieuwe woorden verzamelen om hetzelfde proces steeds weer iets smeuïger te maken. We weten alles, we voelen alles. Er is niemand die ons nog iets nieuws kan vertellen en door terugkerende ervaringen zijn we ook prima in staat om onze gevoelens te plaatsen. Nee, interessanter is: wat gaan we met die informatie doen? Wat ondernemen we zelf om onze dromen te verwezenlijken? Welke keuzes moeten we maken en welke stappen gaan we zetten? We kunnen nog zoveel zeggen en beloven, maar als we alsmaar de nodige actie uitstellen, gebeurt er niets en zullen oude patronen herhaaldelijk de kop opsteken.

Vertrouw op wat je weet en voelt. Je hebt er lang over gedaan om je antenne te leren gebruiken, dus stem je nu af op de juiste frequentie en maak een begin! Het is zo heerlijk om keuzes te maken en stappen te zetten, zelfs al ga je hier en daar onderuit. Zelf ben ik aardig op weg en hoewel het niet altijd gemakkelijk gaat, voel ik mijn kracht toenemen. En dat alleen omdat ik regelmatig tegen mezelf zeg: "Niet zeuren, maar doen!" Ik ben gestopt met processen te doorleven, gestopt met mijn pogingen om kennis toe te passen en emoties op te rakelen. Dat was een mooie ervaring, maar nu is het klaar. Liever blijf ik me verbazen over wat de nieuwe energie mij allemaal oplevert. Waar ik in 2012 niet doorheen scheen te komen, lijkt nu zo ineens opgelost, simpelweg omdat ik ervoor gekozen heb om de signalen van mijn gevoel en verstand om te buigen naar actie.

Ik hoop jou te inspireren om keuzes te gaan maken, hoe klein ze ook zijn. Begin ergens, maak een lijstje of een planning en zie wat er gebeurt als je aan de slag gaat. Stel niet uit wat je meteen kunt doen, want het zal je hoe dan ook verder brengen. Dit is de tijd om een vuist te maken en tegen jezelf te zeggen: "Nu ga ik doen wat ik altijd al heb willen doen!" Geniet van wat je zelf creëert en creëer waar jij van het meest van geniet. Ik wens je veel succes toe.

Doen is wat ons levensverhaal in hoofdstukken verdeeld.

Van hart tot hart,

Janosh

 

Bron: Janosh

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees