Vanuit je hart van iemand houden hoe doe je dat? In mijn beleving is het zó normaal dat je vanuit je hart van iemand houdt. Maar is dat wel zo normaal? Gaat zoiets automatisch? Of denk je dat je van iemand houdt, vanuit je hart, maar zodra je werkelijk gaat voelen, ontdek je dat het niet zo is? Kan dat? Als je wilt weten hoe je dat doet, liefhebben vanuit je hart, heb je dan soms geen verbinding met je hart? Wow, wat veel vragen komen daar ineens!

 

Esther Buijs

Verbinding maken met je hart

Het is altijd belangrijk dat je eerst verbinding maakt met je eigen hart. Want dat is de kern van je eigen ik. Door de lessen van het leven, is het vaak zo dat je hart inmiddels afgesloten is. Een onneembare vesting. Op slot en de sleutel is zoek.  Hoe maak je dan weer verbinding met je hart? Want met zo’n slot erop kan er geen energie stromen. Niet naar jezelf, dus ook niet naar anderen. Dat wil je misschien wel, je intentie is dan ook positief en lief, maar hoe doe je dat?

Rust!

Ga even zitten en adem rustig in en uit. Heel diep, in je eigen tempo, en goed uitademen.  Doe dat een paar keer heel bewust. Dat geeft al rust. Voel je dat? Door je op je hart te concentreren, te visualiseren dat je met je gedachten in je hart zit, maak je verbinding met je hart.

Maar dan ben je er nog niet. Want de vraag is; om te durven liefhebben vanuit je hart. Vooral dat woordje durven raakt mij. Want wat is er gebeurd? Blijkbaar is er een angst, een pijn, een emotie wat je niet meer wil voelen en daardoor wil je wel liefhebben vanuit je hart, maar durf je niet meer. Bang om weer gekwetst te worden? Bang om weer los te moeten laten? Bang dat je hart weer alleen komt te staan?

Heel je hart

Misschien kan ik het anders noemen. Hoe kan je vanuit je hart van iemand anders houden? Met heel je hart, dan moet je hart geheeld zijn. Dat er een persoon in je leven komt die je laat beseffen dat je hart heling nodig heeft, is bijzonder. Jij bent het namelijk waard dat je hart geheeld is. Want alleen dan, kan jij met heel je hart van jezelf en vervolgens van iemand anders houden. Waarschijnlijk is die persoon óók waard dat jij aan de slag gaat je hart te helen. Nu de wens bij je opkomt, dat je iemand wil durven liefhebben met heel je hart, betekend dus drie dingen; dat het tijd is je hart te helen, dat je er aan toe bent én dat je een persoon hebt ontmoet wie je daarbij zal helpen.   Hoe mooi is dat?!

Onderzoek!

Al de levenslessen welke hieraan vooraf zijn gegaan, je hart gebroken is, allemaal stukjes, ook uit vorige levens.  Ga op onderzoek uit; waar zit je verdriet? Neem regelmatig de tijd voor jezelf, al is het maar 5 min per dag, en maak verbinding met je hart. Laat de hartsenergie door je lichaam stromen. Na een tijdje oefenen zal je merken dat je verder wil, dat er vragen in je opkomen, dat je inzichten krijgt, en dat er nog méér vragen komen!

Kwetsbaar opstellen

De persoon wie jij zo graag wil durven liefhebben kan je helpen met het vinden van de antwoorden. Bespreek de pijn, angst wat je voelt, communiceer met elkaar. Telkens weer overnieuw. Steeds weer andere onderwerpen. Neem daar de tijd voor! Verwacht geen oplossingen binnen een week! De sloten van je hart zijn er ook niet in één week op gezet.

Stroming op gang

Op deze manier kom je dichter bij jezelf en ook bij elkaar, maar ook kan je je hart gaan openen. Zowel voor jezelf als voor de ander. Je hart heeft het nodig dat de energie weer gaat stromen, wat al die jaren lang vastgeketend zat! Stukje bij beetje zal je je vrijer gaan voelen en meer van jezelf houden, en daardoor ook van je geliefde! Stukje bij beetje kan je de liefde laten groeien en weer volledig gaan liefhebben vanuit je hart. Zowel naar jezelf als naar andere geliefden.

Durf jij dat?

Durf jij het toe te staan dat iemand je daarmee helpt? Mag iemand kritisch en eerlijk naar je zijn?  Kan je open staan voor die power in goede en slechte tijden? Durf je je te bloot te geven voor jezelf en een ander, zodat je weer toegang hebt tot die pijn, om die pijn voorgoed te helen? Als je dat echt wil, doe dat! Het is het mooiste cadeau wat je je zelf kan geven!

Leermeesters

Blijf beseffen dat de relaties die je hebt, allemaal leermeesters zijn. Dat de relaties er niet voor niets zijn. Door alle relaties leer je. De leermeester met wie jij je hart kan helen, zodra die op je pad is gekomen, wanneer je dat beseft, dan sta je op een heel belangrijk kruispunt van je leven. Dat je daarmee ook issues gaat aanboren waarin je het heel erg nodig hebt om in je vertrouwen te blijven, in de liefde voor jezelf, en in de liefde voor de ander. Blijf met elkaar communiceren blijf uitleggen; wat voel je, wat gebeurt er, en waarom is dat? Pak elke keer een stukje.

Als je elkaar kan vertrouwen, aanmoedigen en vrijlaten kan je elkaar een prachtig cadeau geven; het helen van je hart. Hoe mooi is dat?

Ik wens je veel liefde en wijsheid voor jezelf.

liefs, Esther Buijs XX

 

Lees ook:

 

 

Bron: Esther Buijs

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees